Veganistisch pulled pork? Deze versie bestaat niet uit vervangproducten, maar uit champignons. Onze vegan pulled mushroom burger doet niet onder voor het origineel en is snel en gemakkelijk te bereiden in slechts 20 minuten. Laten we beginnen! De burger is trouwens niet alleen ideaal voor je sapdieet voorbereiding en opvolging, hij smaakt ook geweldig! Je hoeft geen schuldgevoel te hebben bij deze maaltijd.
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 15 min.
Totale tijd: 20 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (2 burgers):
Voor de pulled mushroom:
500g koningsoesterzwammen
3 el barbecuesaus
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel peper
1 theelepel zeezout
200 ml Hey was sap
Voor de koolsla:
400g witte kool
1 kleine wortel
½ rode ui
10 g xylitol
Een beetje zout en peper
25ml veganistische room
35g vegan mayo
1 el witte wijnazijn
1 ½ el citroensap
Een beetje mosterd
Bereiden:
- Eerst de champignons schoonmaken en dan in fijne reepjes plukken
- Meng vervolgens voor de marinade de barbecuesaus, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, zout, peper en Hey Wach sap en zet apart.
- Was nu de witte kool, wortel en ui en snijd in fijne reepjes met een snijmachine.
- Meng vervolgens de overige ingrediënten voor de koolsla marinade en voeg dan de witte kool, wortel en ui toe, meng goed en zet ook apart.
- Zet nu twee pannen op, voeg de champignons toe aan de ene pan en bak goed op hoog vuur en voeg de gesneden hamburgerbroodjes toe aan de andere pan en bak ook kort goudbruin
- Beleg als laatste de hamburgerbroodjes met de pulled mushrooms en koolsla
- Gewoon genieten!
Voedingswaarden (per portie):
551 kcal
49g koolhydraten
18g eiwit
23g vet