Frau im Sportoutfit hält einen Kurkuma-Shot von LiveFresh in der Hand, während sie draußen trainiert

Sporten tijdens de sapkuur? Wat u moet weten

Kan ik sporten tijdens de sapkuur? Deze vraag krijgen we heel vaak. Daarom geven we je in dit blogartikel graag de belangrijkste informatie over sporten tijdens een sapkuur. Je komt te weten wat we aanraden tijdens de sapkuur en waarom. We geven je ook handige tips en 3 workouts waar je aan mee kunt doen.

Voldoende beweging en sport maken net zo goed deel uit van een gezonde levensstijl als voeding. Als je echter een sapkuur doet, moet je lichaam zich aanpassen aan een nieuwe situatie en wennen aan de verandering. We raden je daarom aan om het tijdens de sapkuur wat rustiger aan te doen. Vermijd intensieve trainingen en overbelast je lichaam niet met te veel inspanning. Het lichaam heeft minder calorieën beschikbaar tijdens het sapdieet en heeft dus een calorietekort. Dit verlaagt je energieniveau en vermindert je algehele prestaties. Geef je lichaam dus de rust die het nodig heeft om de overgang te maken tijdens het sapdieet.

Over het algemeen raden we gematigde inspanning aan door middel van lichte oefeningen of lichte workouts. Dit kan zelfs een positief effect hebben op je sapkuurervaring, omdat gematigde lichaamsbeweging het cardiovasculaire systeem en de stofwisselingsprocessen activeert en stimuleert. Lichte workouts kunnen daarom je reset optimaal ondersteunen. Je kunt spierverlies ook tegengaan door lichte lichaamsbeweging. Belangrijk: Spierverlies is zelfs tijdens het 7-daagse sapdieet nauwelijks merkbaar! Toch is lichte lichaamsbeweging over het algemeen goed voor het behoud van je spieren. Al met al kan sporten je in een goed humeur brengen en je oppeppen, omdat het een revitaliserend effect heeft op het hele lichaam. Profiteer dus van de positieve effecten van sport tijdens je sapdieet - met verminderde intensiteit.

Belangrijk voor jou in ieder geval: Luister naar je lichaam en de signalen die het je geeft. Ieder mens is individueel en ieder lichaam reageert anders op het sapdieet. Test daarom zorgvuldig voor jezelf welke en hoeveel sport goed voor je is tijdens het sapdieet. Je persoonlijke fitnessniveau bepaalt bijvoorbeeld ook welke oefeningen en trainingen voor jou geschikt zijn tijdens de sapkuur. Sommige mensen voelen zich heel goed bij zwaardere trainingen, terwijl anderen zich alleen fit genoeg voelen om een wandeling te maken. Vergeet in geen geval om voldoende water te drinken - dit is een zeer belangrijk punt tijdens de sapkuur.

We hebben je nu de belangrijkste informatie gegeven over of sporten is toegestaan tijdens een sapkuur en waar je rekening mee moet houden. Maar hoe kan licht sporten er precies uitzien tijdens een sapkuur? We kunnen bijvoorbeeld mobiliteitstraining aanraden, yogasessies (lees hier meer Basiskennis, tips & yoga-oefeningen van onze expert Lisa), lichte workouts met gematigde oefeningen of lange wandelingen. Vooral tijdens wandelingen kun je een frisse neus halen en de natuur in. Maar je kunt je trainingen of yogasessies ook buiten doen als het mooi weer is. Profiteer van de frisse lucht, laad je batterijen op en je zult zien dat het je een wereld van goed zal doen!

Voor iedereen die in de stemming is voor wat lichte workouts, hebben we 3 workout video's met onze lieve merkambassadrice Tahnee. De workouts zijn ideaal om in te plannen tijdens je sapdieet. Veel plezier!

Sapkuur workout 1:

 

Sapkuur Workout 2: 

 

Sapkuur Workout 3:

 

Wil je meteen aan de slag en beginnen met een gezonde & bewuste levensstijl? Vraag dan nu je sapdieet voor 3, 5 of 7 dagen aan! 

Klik hier voor je sapkuur

Terug naar de blog