Ben je op zoek naar een verfrissende en smakelijke traktatie voor warme zomerdagen? Dan moet je zeker de gezond bananenijs op een stokje met chocolade!
Bereiding: 2 min.
Bereiding: 10 min.
Totale tijd: 3 uur + 12 min. wachttijd)
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten:
ijslollystokjes
Bananen
Chocolade
Noten
Amandelboter
Bereiding:
-
Splits de bananen zodat je twee helften hebt. Steek voorzichtig een ijsstokje in de onderkant van elke bananenhelft
-
Smelt nu de chocolade in een bain-marie of in de magnetron
-
Dompel nu de bananenhelften volledig in de gesmolten chocolade. Gebruik een lepel om de chocolade gelijkmatig te verspreiden en zorg ervoor dat de hele banaan bedekt is
-
Eventueel kun je ook gehakte noten over de chocolade strooien
-
Leg de met chocolade (en optioneel noten) bedekte bananenstengels vervolgens op bakpapier en zet ze ongeveer 2-3 uur in de vriezer
-
Zodra de chocolade is uitgehard, kun je het ijs uit de vriezer halen en besprenkelen met amandelboter en andere toppings naar keuze toevoegen.
-
Serveer het bananenijs op een stokje en geniet van verfrissend en vol smaak
Voedingswaarden (per portie):
301kcal
43,1g koolhydraten
4,4g eiwit
11,2g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh Dit ijs moet je proberen 😍 #daskochduo #rezeptideen #leckeresessen #schnellerezepte #gesunderezepte #einfacherezepte ♬ geldbomen - 🍪