Tassenkuchen

Mokkencake

Deze mokkataart is eiwitrijk, snel te bereiden en superlekker! Dankzij het hoge eiwitgehalte is het perfect voor een gezond tussendoortje tussendoor of als ontbijt voor een energieke start van de dag!

Bereiding: 1 min.

Bereiding: 5 min.

Totale tijd: 6 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (1 kopje):

2 el speltmeel

2 el havermelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)

1 theelepel bakpoeder

Agavesiroop (naar smaak voor de gewenste zoetheid)

1 schep LiveFresh Eiwitdrank - vanille 

Frambozen (vers of bevroren, afhankelijk van beschikbaarheid)

Bereiding

  1. Doe het speltmeel, de havermelk, het bakpoeder, de agavesiroop en het proteïnepoeder in een magnetronbestendige beker en meng alles door elkaar.

  2. Voeg nu de frambozen toe aan het beslag en vouw voorzichtig toe - afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je ook wat frambozen achterhouden voor decoratie

  3. Plaats de beker vervolgens in de magnetron en bak ongeveer 1-2 minuten op hoog vermogen. De exacte tijd kan per magnetron verschillen, dus het is raadzaam om het beslag tijdens het bakken in de gaten te houden. De cake is klaar als hij gerezen is en stevig aanvoelt.

  4. Als het beslag gerezen is en stevig aanvoelt, kun je de eiwitmokkacake uit de magnetron halen en naar wens garneren met extra frambozen.

  5. Laat de cake een beetje afkoelen en geniet!

Voedingswaarden (per 100g):

236kcal

47g koolhydraten 

8,3g eiwit

1,7g vet

Recept video:

@daskochduolivefresh Mokkentaart ☕️♥️ #rezeptideen #daskochduo #leckeresessen #gesundedesserts #einfacherezepte #schnellerezepte #rezept ♬ originele suono - Freddie Mercury
Terug naar de blog