Bounty Rice Cake

Bounty Rijst Cake

A Bounty Rijst Cake is een snel en makkelijk recept voor een lekkere en gezonde snack die perfect is voor een kleine traktatie tussen de maaltijden door. Met slechts weinig ingrediënten kun je deze lekkernij in een handomdraai bereiden.

Bereiding: 5 min.

Bereiding: 1 hr. 40 min.

Totale tijd: 1 uur 45 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (3 kopjes):

3 rijstwafels

150g Griekse yoghurt

agavesiroop

2 el kokosvlokken.

Topping:

Pure chocolade

Kokosnootvlokken

Bereiding:

  1. Verkruimel de rijstwafels grof en meng ze met de Griekse yoghurt en een scheutje agavesiroop tot je een glad mengsel hebt

  2. Voeg nu 2 el kokosvlokken toe en roer alles nog eens goed door elkaar

  3. Giet het mengsel in een kleine cakevorm en druk gelijkmatig aan met een lepel

  4. Laat de rijstcake ongeveer 1 uur rusten in de koelkast tot hij is opgesteven

  5. Smelt de pure chocolade in een bain-marie en giet het over de rijstcake. Bestrooi daarna nogmaals met kokosvlokken

  6. Laat de Bounty Rijstcake nog 30 minuten rusten in de koelkast tot de chocolade is uitgehard.

  7. Nu heb je een heerlijk en gezond tussendoortje waar je op elk moment van kunt genieten!

Voedingswaarden (per 100g): 

230,4kcal

35,4g koolhydraten 

4,8g eiwit

7,4g vet

Recept video:

Terug naar de blog