Vegan bietensalade: Eenvoudig recept om zelf te maken

15 Minuten
Einfach
16.12.2024
Veganer Rote Beete Salat
  • Supplement
  • Veganistisch
Veganer Rote Beete Salat
  • Supplement
  • Veganistisch

Die perfekte Abwechslung zu klassischen Blattsalaten: Ein veganer Rote Beete Salat. Ganz egal ob im Sommer oder im Winter, dieser Salat geht immer! Wir haben nicht nur ein leckeres Rezept für Dich, sondern zeigen Dir außerdem, was hinter der Superfood-Knolle Rote Beete steckt, wer darauf verzichten sollte und welche verschiedenen Verzehrmöglichkeiten es gibt. 

Zutaten

2 Portionen
  • 4 Knollen
    Rode biet
  • 250 g
    Gegrilde kaas
  • 1
    Appels
  • 2 TBSP.
    Pinda's
  • 1 Handvol
    Pecannoten
  • 1 Handvol
    Veenbessen
  • 2 TBSP.
    Granaatappelpitjes
  • Citroenen
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • 0.5 TL
    Agavesiroop
  • Zouten
  • Peper
  • 1 TSP
    Paprikapoeder

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Pan

Zubereitung

Bereidingstijd: 5 min.
Bereidingstijd: 10 min.
Totale tijd: 15 min.
  • 1

    Was eerst de appel en snijd hem en de rode biet in kleine blokjes van ongeveer 1,5 cm dik.

  • 2

    Snijd vervolgens de veganistische grillkaas in kleine stukjes en breng op smaak met een beetje olijfolie, paprikapoeder, zout en peper

  • 3

    Leg nu de grillkaas in een voorverwarmde pan en bak aan alle kanten goudbruin, zet opzij en laat afkoelen

  • 4

    Doe dan de pinda's en pecannoten in een pan zonder olie en rooster een beetje

  • 5

    Doe vervolgens alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met olijfolie, citroensap, ½ eetlepel, zout en peper.

  • 6

    Schik ten slotte op een bord en werk af met verse peterselie

  • 7

    Eet smakelijk! 

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
560 kcal
Kohlenhydrate
34 g
Fett
24 g
Protein
26 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog