Entsaften will gelernt sein

Juicen moet je leren

Dankzij de vele vitaminen en rijke voedingsstoffen worden geperste sappen als uiterst gezond beschouwd. In deze blog willen we je uitleggen welke sapopties er zijn, waar je op moet letten en waarom deze vitaminebommen zelden regelmatig en vooral permanent in de thuiskeuken worden gemaakt.

Problemen met ruimte en tijd bij het juicen

Hoewel geperste sappen ontzettend lekker en gezond zijn, bereiden nog maar weinig huishoudens de drankjes regelmatig zelf. Daar zijn verschillende redenen voor. Enerzijds zijn er veel verschillende soorten groenten en fruit nodig. Anderzijds speelt de factor tijd hier ook een rol.

Niet iedereen die van de drankjes houdt, heeft de ruimte om bijvoorbeeld twee glazen sinaasappelsap voor zichzelf en zijn partner te persen. Bovendien heeft niet elke werkende persoon of fulltime student tijd om elke ochtend sap te bereiden. Sappen moet je ook leren. Niet alle sappen zijn immers hetzelfde.

Er zijn twee opties om thuis sap te persen: de centrifugaalpers en de slowjuicer. Door het hoge aantal omwentelingen gaan er bij variant 1 veel voedingsstoffen verloren tijdens het juicen door de warmte die de centrifuge genereert. De slow juicer daarentegen maalt het fruit en de groenten langzamer zonder warmte te genereren. Dit is een veel mildere manier van juicen, waarbij alle voedingsstoffen behouden blijven.

Het probleem van houdbaarheid 

In beide gevallen is het sap echter maar twee tot drie dagen houdbaar. Dankzij onze speciaal hogedrukproces behouden we ook alle voedingsstoffen in LiveFresh. Je kunt echter minstens 6 weken van onze vitaminerijke dranken genieten zonder kwaliteits- of smaakverlies.

Kwaliteit van het product is het allerbelangrijkste

Het allerbelangrijkste bij het zelf juicen is en blijft echter de kwaliteit van het fruit of de groente en de expertise welke soorten nu eigenlijk geschikt zijn. Wij halen ons fruit bijvoorbeeld uit de beste teeltgebieden voor elk fruit en kennen al onze leveranciers persoonlijk. We raden je daarom ook aan om je producten te kopen bij de (biologische) winkel om de hoek of je vertrouwde markthandelaar.

Vooral groenten en fruit met een hoog vochtgehalte vormen een ideale basis om te juicen. Voorbeelden hiervan zijn citrusvruchten, appels, wortels en selderijstengels.

Als je de bovenstaande tips opvolgt, kun je in de toekomst genieten van zeer smakelijke sappen. Als dit echter te veel voor je is en je op zoek bent naar een oplossing voor je ruimte- en tijdsproblemen, dan ben je hier aan het juiste adres. Open de koelkast - haal het kleine flesje eruit - en je kunt genieten van een koudgeperst sapje van LiveFresh. Klik hier om naar de online shop te gaan.

Terug naar de blog