Veganer schwarzer Linsensalat

Veganistische zwarte linzensalade

Linzen zijn niet alleen snel te bereiden, ze zijn ook erg voedzaam, veelzijdig en in de vorm van een salade ideaal om mee te nemen naar een buffet. Het hoeft niet altijd de klassieke linzenstoofpot te zijn - probeer onze veganistische zwarte linzensalade. Gecombineerd met knapperige rauwe groenten en een heerlijke dressing kunnen de eiwitrijke peulvruchten ook op warme dagen worden gegeten. Verse kruiden maken de smakelijke veganistische zwarte linzensalade qua smaak en voedingsstoffen. Perfect voor een gezond en evenwichtig dieet, dat je kunt beginnen met een sapdieet beginnen - probeer het eens! 

Bereidingstijd: 2 min.

Bereidingstijd: 10-15 min.

Totale tijd: 17 min.

Keuken/Oorsprong: Amerikaans/Canadese 

Ingrediënten (2 porties):

250 g zwarte linzen

2 grote tomaten

1 rode paprika

1 komkommer

lente-uitjes

munt

3 el azijn

5 el olijfolie

Bereiden:

  1. Kook eerst de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Zodra de linzen gaar zijn, zet je ze apart en laat je ze afkoelen
  3. Snijd ondertussen de tomaten, paprika, komkommer en lente-uitjes in kleine stukjes
  4. Meng vervolgens de linzen en munt met de andere ingrediënten
  5. Dresseer de salade met azijn en olijfolie en serveer

Voedingswaarden (per 100g):

85,7 kcal

11g koolhydraten

6,3g eiwit

1,5g vet

Recept video: 

 

Terug naar de blog