Stoffwechselkur: Langfristig Abnehmen nach Plan

Metabolismekuur: langdurig gewichtsverlies volgens plan

Metabolische diëten beleven momenteel een ware hausse. Dit wonderdieet wordt niet alleen verondersteld je te helpen je metabolisme te stimulerenmaar binnen 21 dagen enkele kilo's gewicht verliezen kan. Wat zit er echt achter deze belofte en waar moet je vooral op letten bij deze voedingskuur? LiveFresh heeft de belangrijkste informatie voor je samengevat.

Wat is een metabool dieet?

Het metabool dieet wordt vaak ook hCG dieet genoemd. De afkorting staat voor "humaan choriongonadotrofine", een zwangerschapshormoon dat tijdens sommige stofwisselingskuren in de vorm van druppels of bolletjes wordt ingenomen om de eetlust te remmen.

Dit is het doel van een stofwisselingsdieet, met zoveel zo weinig mogelijk calorieën, vet en koolhydraten maar veel eiwitten om zoveel mogelijk gewicht te verliezen in een periode van drie weken. Het programma is ook ontworpen om te helpen dieet en je gewicht op de lange termijn te behouden.

De vier fasen van een metabool dieet

De Metabolic Reset Cure is onderverdeeld in vier verschillende fasenwaarin bepaalde voedingsmiddelen zijn toegestaan: De laadfase, de dieetfase, de stabilisatiefase en de onderhoudsfase.

1. de laadfase: eet wat je hartje begeert

In de eerste fase metabolisme echt op gang. Deze fase duurt meestal twee dagen en je kunt eten wat en hoeveel je wilt - of het nu pizza, hamburgers of pasta is. Er zijn slechts twee regels waar je je aan moet houden:

  • gebruik geen alcohol, want dit remt de stofwisseling
  • drink drie tot vier liter water per dag om je metabolisme een extra boost te geven

2. de dieetfase: beperk de calorie-inname

De tweede fase is de eigenlijke dieetfasedie 21 dagen (3 weken) duurt. Gedurende deze calorie-inname sterk verminderd. Koolhydraten worden grotendeels vermeden. De weinige calorieën die je binnenkrijgt, komen voornamelijk uit eiwitten. Tijdens het dieet zorgen deze ervoor dat spiermassa behouden blijft en vetweefsel wordt afgebroken. Lichte lichaamsbeweging of matige sport in de frisse lucht wordt ook aanbevolen om het metabolisme effectief te stimuleren.

De volgende voedingsmiddelen zijn taboe tijdens de dieetfase:

  • Melk en niet-gefermenteerde zuivelproducten
  • Suiker en andere zoetstoffen
  • Koolhydraatrijke bijgerechten zoals rijst, pasta, aardappelen, brood, couscous enz.
  • Oliën en vetten
  • Alcohol

Afhankelijk van het type stofwisselingskuur aanvullende voedingssupplementen zoals omega-3-capsules, tarwezemelen en vitaminesupplementen aan het dieet worden toegevoegd.

3. de stabilisatiefase: voordelen op lange termijn

De derde fase is voor stabilisatie en duurt opnieuw ongeveer 21 dagen. Gedurende deze tijd zal de calorie-inname langzaam stap voor stap verhoogd, totdat je je oorspronkelijke calorieënniveau hebt bereikt. De stabilisatiefase is uiterst belangrijk en mag in geen geval worden overgeslagen om negatieve effecten na de kuur te voorkomen, zoals de jojo-effect. In principe zijn alle voedingsmiddelen weer toegestaan, maar de consumptie van vette, koolhydraatrijke en suikerrijke voedingsmiddelen moet ook na het metabool dieet worden beperkt - het doel is om op de lange termijn een gezond voedingspatroon te behouden.

4e onderhoudsfase: beginnen met een evenwichtig en gezond dieet

De vierde en laatste fase van het metabool dieet is de zogenaamde onderhoudsfase. Deze is niet beperkt in de tijd - het doel is om een gezond dieet op de lange termijn te behouden. een algemene heroverweging te ontwikkelen. Het dieet is bedoeld om te helpen je eetpatroon op de lange termijn te veranderen en je gewicht blijvend te behouden. Een uitgebalanceerd en bewust dieet in combinatie met een beetje beweging is de sleutel tot gewichtsverlies. gezonde levensstijl.

Voedingssupplementen tijdens een metabool dieet

Door de lage calorie-inname tijdens een metabolisch dieet zijn aanvullende voedingssupplementen nodig voor sommige kurenbijvoorbeeld om het lichaam te voorzien van alle belangrijke voedingsstoffen en vitamines:

  • Omega-3 vetzurenDeze vetzuren kan het lichaam niet zelf aanmaken en moeten dus uit voeding worden gehaald. Dit voedingssupplement heeft echter geen directe invloed op de stofwisseling, maar kan wel ondersteunend werken door positieve effecten zoals een gezond cholesterolgehalte.
  • TarwezemelenDit is het kaf van tarwekorrels dat overblijft na de verwerking van graan tot bloem. Tarwezemelen zijn rijk aan vezels en bieden daarom optimale ondersteuning voor de spijsvertering en verzadiging bij het afvallen.
  • hCG (humaan choriongonadotrofine): Daarom wordt het dieet vaak het hCG-dieet genoemd. We raden echter sterk af om hCG-druppels of -bolletjes te nemen. Dit is een homeopathisch zwangerschapshormoon dat wordt verondersteld bij te dragen aan gewichtsverlies tijdens het metabolische dieet. Het effect van hCG is echter zeer controversieel. Met hormonen mag nooit zomaar geëxperimenteerd worden.

LiveFresh voedingskuur als ideale oplossing voor een langdurig gezond dieet

Wil je een metabool dieet uitproberen zonder dat je precies hoeft te bestuderen wat je wanneer mag eten? Dan heeft LiveFresh de ideale oplossing voor jou: De LiveFresh Voedingskuur met verschillende veganistische gerechten, sappen, veganistische snacks en proteïneshakes. De bijgeleverde gids is de ideale voorbereiding op de intensieve dieetfase. Het bevat heerlijke recepten en belangrijke tips en trucs over hoe je je het beste kunt voorbereiden op het dieet. In tegenstelling tot andere diëten biedt LiveFresh je volledige begeleiding, ondersteuning en een persoonlijk programma. all-round zorgeloos pakket voor maximaal succes.

Tijdens het dieet het LiveFresh dagschema begeleidt je door de dag - Je hoeft je geen zorgen te maken over wat je moet kopen of koken. Met de LiveFresh voedingskuur Zijn alle maaltijden per dag inbegrepen - met hoog in eiwitten en laag in calorieënduurzaam, veganistisch en klimaatneutraal. Met smakelijke vaste maaltijden voor een langdurige verzadigd gevoel wordt gegeven. De verschillende maaltijden, snacks, sappen en shakes zorgen voor afwisseling. Hierdoor heb je niet het klassieke dieetgevoel. Tijdens een LiveFresh voedingsprogramma heb je het gevoel dat je normaal eet en val je tegelijkertijd af. Duurzaam gewichtsverlies zonder jojo-effect wordt mogelijk.

De voordelen van de LiveFresh voedingskuur op een rij:

  • Geen klassiek dieetgevoel
  • Duurzaam gewichtsverlies zonder het jojo-effect
  • Alle maaltijden per dag inbegrepen
  • Volledig begeleid
  • Veganistisch

Verdere voordelen van de LiveFresh voedingskuur

De voordelen van de LiveFresh voedingskuur liggen voor de hand. Toch hebben we andere grote voordelen van de kuur voor u op een rijtje gezet:

  • TijdsbesparingU hoeft geen extra boodschappen te doen en niet te koken. Alle maaltijden zijn opgenomen in de LiveFresh voedingskuur en kunnen in maximaal 9 minuten worden bereid.
  • Eenvoudig & compactDe gehele voedingskuur wordt gebundeld geleverd in één pakket en is eenvoudig uit te voeren dankzij de nauwkeurige instructies.
  • Geschikt voor dagelijks gebruikDankzij het veelzijdige, zorgeloze pakket en de eenvoudige en snelle uitvoering kan de voedingskuur perfect worden geïntegreerd in het dagelijks leven.
  • Heerlijk & gevarieerdDe Foodkur is niet alleen functioneel, de producten smaken ook allemaal erg lekker. Er zitten verschillende vaste maaltijden in voor een langdurig verzadigd gevoel.
  • Ideaal voor gewichtsverliesDe omstandigheden om af te vallen tijdens de voedingskuur zijn ideaal, want je eet met een aanzienlijk calorietekort.
  • Geen voedingssupplementen nodigDe voedingswaarden zoals calorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen zijn nauwkeurig uitgebalanceerd, zodat er geen extra voedingssupplementen nodig zijn.
  • Gebruik van het thermische effectMetabolisme uit eiwitten verbruikt meer energie en zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel.
  • Verbeterd vetverliesDe verlaging van de bloedsuiker- en insulineconcentraties resulteert in een verbeterd vetverlies.

 

Veelgestelde vragen over het metabool dieet:

Voor wie is een metabool dieet geschikt?

Mensen met obesitas en al van alles hebben geprobeerd, kunnen zonder aarzelen een metabool dieet proberen. Maar ook Mensen die snel resultaat willen zienkunnen het dieet ook proberen. Om je gewicht op de lange termijn te stabiliseren en een jojo-effect te voorkomen, moet je daarna ook gezond blijven. bewust en met weinig koolhydratenmaar voldoende eiwittenmaar voldoende eiwit.

Voor wie is de stofwisselingskuur ongeschikt?

Een stofwisselingsdieet is niet voor iedereen geschikt vanwege het caloriearme dieet. De volgende mensen moeten afzien van een metabolisch dieet of in ieder geval van tevoren een arts raadplegen:

  • Zwangere vrouwen
  • Jongeren
  • Zware fysieke arbeiders
  • Senioren
  • Diabetici
  • Mensen met een chronisch lage bloeddruk
  • Mensen met hart- en vaatziekten

Wat mag je wel en niet eten tijdens een metabool dieet?

Je kunt de volgende voedingsmiddelen eten tijdens een metabool dieet:

  • Groenten en fruit
  • Eiwitrijke voedingsmiddelen zoals eieren, tofu, magere kwark, magere yoghurt, korrelige roomkaas
  • Vis en mager vlees

Deze voedingsmiddelen moeten worden vermeden tijdens een metabolisch dieet:

  • Melk en niet-gefermenteerde zuivelproducten
  • Suiker en andere zoetstoffen
  • Oliën en vetten
  • Koolhydraatrijk voedsel
  • Alcohol

Hoeveel kilo kun je afvallen met een metabolisch dieet?

Veel diëten worden gedurende een bepaalde periode uitgevoerd, waarna de meeste mensen weer op hun oorspronkelijke gewicht terugkomen. Het metabool dieet daarentegen is gericht op gewichtsverlies op lange termijn gewichtsverlies op lange termijn. Met de LiveFresh Voedingskuur bijvoorbeeld bereiken vrouwen een een calorietekort tot 600 kcal en mannen een calorietekort tot 1100 kcal per dag. Hierdoor is het mogelijk om ongeveer 1 kg vet per week te verliezen. Met een programma van 3 weken zou dat tot 3 kg vet zijn.

Terug naar de blog