Die Orange und ihr Vitamin C - Der perfekte Begleiter durch die Winterzeit

De sinaasappel en zijn vitamine C - de perfecte metgezel tijdens het winterseizoen

Hij wordt steeds populairder en is nu de meest geteelde citrusvrucht ter wereld: de sinaasappel. De vrucht, die oorspronkelijk uit Azië komt, smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook een belangrijke bron van voedingsstoffen voor het menselijk lichaam. Hier leggen we uit waarom niet alleen de vrucht zelf, maar vooral het geperste sap bijzonder gezond is en waarom je in het komende winterseizoen regelmatig naar ons vloeibare goud zou moeten grijpen.

De sinaasappel en zijn vitamine C

De winter staat voor de deur: naast de ijzige kou, duisternis op weg naar het werk en op weg naar huis, zijn ziektes en hardnekkige verkoudheden een constante bron van ongemak. We hebben geen remedie tegen kou en duisternis. Maar we kunnen wel ons steentje bijdragen om onszelf te beschermen tegen virussen en andere ziekteverwekkers.

Vitamine C - de leverancier van voedingsstoffen bij uitstek

Vitamine C is een onmisbare bron van voedingsstoffen voor het versterken van het immuunsysteem en het verkorten van ziektes. Bijna geen enkele andere vrucht bevat zoveel
zo veel vitamines en gezondheidsbevorderende stoffen als de sinaasappel. Omdat het menselijk organisme ascorbinezuur - de wetenschappelijke naam voor vitamine C - niet zelf kan produceren, moeten we alle vitamine C die we nodig hebben uit onze voeding halen. Volgens de Duitse voedingsvereniging moeten we ongeveer 100 milligram vitamine C per dag binnenkrijgen - dit komt overeen met één tot twee sinaasappels, 1 flesje sinaasappel en 1 flesje sinaasappel. LiveFresh Sinaasappel of 1 flesje LiveFresh Sinaasappel ontmoet Guarana. Ons sap is daarom een perfecte vitaminebasis voor de dag bij het ontbijt, maar het dient ook als een smakelijke bron van energie en een vitaminerijke kick tussendoor.

Studie bevestigt: Sinaasappelsap is gezonder dan sinaasappel

Volgens een onderzoek dat in 2016 werd uitgevoerd door de Universiteit van Hohenheim helpen degenen die de voorkeur geven aan geperst sinaasappelsap boven de citrusvrucht zelf hun lichaam nog meer, omdat vitaminen en voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen uit de drank. Naast de eerder genoemde vitamine C zijn het vooral carotenoïden die in veel grotere hoeveelheden via het sap kunnen worden opgenomen. Carotenoïden zijn secundaire plantaardige stoffen die niet alleen goed zijn voor de gezondheid, maar ook de voorloper van vitamine A en een beschermend schild tegen radicalen vormen. Het feit dat de inname van carotenoïden in sinaasappels aanzienlijk lager is, komt door de onverteerbare vezels, die in grotere hoeveelheden in de vrucht zelf zitten dan in het sap.

Koudgeperst in plaats van sterk verhit

Het onderzoek heeft dus aangetoond dat gepasteuriseerd of koudgeperst sinaasappelsap waardevoller is voor het menselijk lichaam dan de sinaasappel zelf. Wat echter niet wordt vermeld:
Vitamine C is gevoelig voor hitte. Omdat bijna alle conventionele sinaasappelsap gepasteuriseerd wordt, worden waardevolle vitamines en voedingsstoffen evenals bacteriën vernietigd in het proces. Maar niet bij LiveFresh: dankzij de speciaal productieproces worden onze sappen koud geperst en nooit verhit. Dit betekent dat we alle belangrijke vitaminen en voedingsstoffen in het geperste sap meerdere weken vasthouden en combineren met het hogere aantal carotenoïden in onze flessen dan in sinaasappels.

Om de komende winter zo gezond en energiek mogelijk door te komen, raden we je aan om altijd naar sinaasappelproducten te grijpen. In welke vorm is uiteindelijk aan jou. Onze kleine vitaminebommetjes zijn zeker een perfecte oplossing voor het dagelijkse leven.

Terug naar de blog